skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Terrortrusselen skyldes mulla Krekar

En arabisk avis-redaktør tror at Norge er innlemmet på listen over terrrormål grunnet behandlingen av mulla Krekar.

Publisert 22.05.2003 11:38. Oppdatert 22.05.2003 13:43.
Det er sjefredaktør Abdel Bari-Atwan i den arabiskspråklige avisa al-Quds al Arabi i London som tror at mulla Krekar-saken er årsaken til at Norge og norske interesser i går ble nevnt i talen til egypteren Ayman al-Zawahri, som regnes som Osama bin Ladens nærmeste rådgiver i Al Qaida-nettverket.

- Norges behandling av mulla Krekar må være årsaken til at landet er pekt ut som terrormål, sier sjefredaktøren til Stavanger Aftenblad. Det er en kjent sak i den muslimske verden at Norge har startet straffeforfølging av mulla Krekar. Det kan være mer enn nok til å utløse slike trusler, sier Abdel Bari-Atwan til Stavanger Aftenblad.

I ekstreme muslimers øyne er det en alvorlig sak at den ytterliggående religiøse mulla Krekar risikerer straff og utvisning fra Norge. Dessuten var jo Norge en svært ivrig alliert i krigen mot Afghanistan, sier han.

Avisa al-Quds al Arabi har flere ganger gjort seg bemerket, senest ved å gjengi et håndskrevet brev fra Saddam Hussein etter at Irak-krigen var slutt.

(NRK-NTB)

Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no