skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Vedgår å ha møtt al-Zawahri

Mulla Krekar vedgår at han møtte nestlederen i Al Qaida, Ayman al-Zawahri, i 1988. Al-Zawahri er mannen som for to dager siden truet Norge med terror.

Publisert 23.05.2003 06:43. Oppdatert 23.05.2003 12:12.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Krekars norske advokat Brynjar Meling sier at Krekar i februar i år fortalte politiet at han ved en tilfeldighet møtte al-Zawahri på en fredagsbønn i en moské i Peshawar i Afghanistan, hvor alle som var til stede hilste på hverandre. Dette var et tilfeldig møte, understreker Meling.

En tidligere medarbeider av Krekar sa til NRK i april at Krekar møtte al-Zawahri i Teheran i 2000. Flere aviser skriver i dag at Krekar på sin hjemmeside på Internett, som nå er stengt, skal ha nevnt Al Qaida-lederen som et forbilde, men det blir bestemt avvist av Meling.

Telefonnummer

Ifølge Aftenposten skal den kurdiske mullaen ha hatt telefonnumrene til to Al Qaida-tilknyttede i Italia på seg da han ble arrestert av nederlandsk politi i september i fjor.

Meling sier til NRK at Krekar, da han ble arrestert, hadde på seg ett telefonnummer til en moské i Italia. Dette nummeret hadde han hatt siden 1992, da han holdt et foredrag der. Krekar har ikke kjennskap til at nummeret skal tilhøre noen med tilknytning til Al Qaida, forteller Meling til NRK.

Italia

Ifølge Aftenposten tok Økokrim kontakt med politiet i Italia for få dager siden for å få flere opplysninger i saken. Førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim vil ikke bekrefte at det er telefonnummeret eller telefonnumrene som er årsaken til at politiet tok kontakt med italienerne.

Flere kommentatorer har nevnt den norske behandlingen av mulla Krekar som en mulig forklaring på at Al Qaida-lederen har truet med terroraksjoner mot norske mål.

Siste saker:
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no