skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nye reiseråd til nordmenn

Utenriksdepartementet kom i dag med nye reiseråd og ber nordmenn nøye vurdere om det er nødvendig å reise eller oppholde seg i Afganistan, Kenya og Tanzania nå.

Publisert 22.05.2003 21:41. Oppdatert 22.05.2003 23:46.
SE OGSÅ:
ALT OM:
I tillegg til reiserådene som UD allerede har gitt, utstedte departementet torsdag kveld et nytt reiseråd for Afghanistan samtidig som reiserådet for Øst-Afrika endres.
Utenriksdepartementet ber nå norske borgere om å nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Afghanistan.

Samtidig sier UD at enkelte land i Øst-Afrika de senere år har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger, også bombeanslag mot turiststeder. På grunn av de rådende forhold ber derfor UD norske borgere å nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Kenya og Tanzania.

17 land

UDs reiseråd omfatter dermed hele 17 land. I tillegg til de tre nye landene opprettholder departementet det klare rådet om ikke å reise til Elfenbenskysten.

Det er ikke gjort endringer på reiserådene for Indonesia og Filippinene der det advares spesielt mot Bali og Mindanao.
Også for India og Pakistan er det fra begynnelsen av mai frarådet annet enn nødvendige reiser til Kashmir og Jammu mens det for hele Pakistan heter at man bør vurdere nøye nødvendigheten av å reise.

I Midtøsten er det nå hele 9 land som UD har funnet det nødvendig å gi reiseråd om. For Irak, Israel og det palestinske området gjelder den sterkeste formuleringen. her frarådes norske borgere å reise.

Til Jordan, Bahrain, Qatar og Jemen, Kuwait og saudi-Arabia ber UD norske borgere om å vurdere nøye nødvendigheten av å reise.

Sars

I tillegg til UDs reiseråd som alle baserer seg på den urolige situasjonen i de aktuelle land, er det gitt reiseråd i forbindelse med sykdommen sars.

Disse rådene er gitt av Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Det er nå hele Kina, Hongkong og Taiwan som omfattes av rådet om ikke å reise med mindre det er nødvendig.

(NTB-NRK)

LENKER
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no