skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: TERRORTRUSSEL MOT NORGE
USA gjenåpnet tirsdag sin ambassade i Oslo, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Striden om mulla Krekars skjebne fortsetter. Nå har Norge og Jordan innledet diplomatisk kontakt for å diskutere om det er grunnlag for å utlevere mulla Krekar til Jordan, etter beskyldninger om heroinsmugling.

Politiets sikkerhetstjeneste, PST, mener det er lite trolig at Norge er nevnt på lydbåndet fra Al Qaida ved en feil eller tilfeldighet.

Mulla Krekar vedgår at han møtte nestlederen i Al Qaida, Ayman al-Zawahri, i 1988. Al-Zawahri er mannen som for to dager siden truet Norge med terror.

Utenriksdepartementet (UD) er kommet med nye reiseråd som følge av al-Qaidas terrortrusler mot Norge. Dermed omfattes hele 17 land av rådene.

TV-kanalen Al-Jazeera utsettes igjen for sterk kritikk fra USA for å ha sendt opptak av al-Qaidas terroroppfordring. Al-Jazeera nekter å kommentere kritikken.

Utenriksdepartementet vil ikke fraråde nordmenn å reise til utlandet. Ambassade-personell blir heller ikke kalt hjem igjen. Men britene vil vurdere om Norge er et sikkert reisemål.

En arabisk avis-redaktør tror at Norge er innlemmet på listen over terrrormål grunnet behandlingen av mulla Krekar.

CIA har fått tillatelse av justisminister Odd Einar Dørum (bildet) til å operere på norsk jord sammen med den britiske hemmelige tjensten. Misnøye med etterforskningen til Politiets sikkerhetstjenesten (PST) er årsaken.

Terrortrusselen fra Al Qaida fører ikke til forandringer i norsk utenrikspolitikk, slår utenriksminister Jan Petersen fast.

FLERE SAKER

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no