skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Quiche med skogsopp

Som forrett er denne deilige paien stor nok for 10-12 porsjoner. Eller server den som en kveldsrett (5-6 porsjoner).

Publisert 08.11.2002 05:43.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Foto: Fritz Knott

Deigen

250 g hvetemel
125 g smør
1 egg
2 ss vann
1/4 ts salt

Fyllet

20 g smør
6 baconskiver
80 g finhakket løk
700 g skogsopp (kantareller, steinsopp, piggsopp o.l.)
2 dl melk
1 dl kremfløte
2 egg, 2 eggeplommer og 100 g reven hvitost.

Slik gjøres det

Kna sammen ingrediensene til deigen og sett den i kjøleskapet en times tid.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Smør en paiform med en diameter på ca. 24 cm og legg deigen over. Jevn den ut og sørg for at deigen går ca. 4 cm opp langs kanten av formen. Dekk til formen innvendig med aluminiumsfolie og fyll den med ca. 500 g tørre erter slik at deigen ikke forandrer form under forstekingen.

Stek paibunnen på midterste rille i stekeovnen en 30 minutters tid.

Mens paibunnen steker, bruner du baconskivene i smør og deler dem deretter i ca. 3 cm store biter. Fres så løken i baconfettet til den er blank.

Skjær den rensede soppen i skiver og ha den sammen med løken. Fortsett stekingen til det meste av fuktigheten har fordampet.

Visp sammen melk, fløte, egg og eggeplommer og smak massen til med salt og pepper.

Når paibunnen er ferdigstekt, fjerner du ertene og aluminiumsfolien.

Fordel baconbitene i paiformen og ha løk- og soppblandingen over. Hell til slutt over melk- og eggeblandingen og dryss med den revne osten.

Sett formen tilbake i stekeovnen, men øk temperaturen til 180 grader. Stek nå quichen i ytterligere 40 minutter til fyllet er blitt fast, og osten har fått en gyllen farge.

Server quichen varm, gjerne med en frisk salat til.

Vintips

En fruktig sauvignon blanc fra Entre-deux-Mers i Frankrike eller en ung pinot noir fra Burgund.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no