skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Innbakt kantarellkremsuppe

Gjør som Frode Aga. Pakk suppen inn i butterdeig.

Publisert 22.11.2002 07:23. Oppdatert 11.03.2004 09:19.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
FIRE PORSJONER:
20 g smør
50 g finhakket sjalottløk 300 g kantareller i små biter eller skiver
8 dl reinsdyrkraft
(se egen oppskrift)
1 1/2 dl kremfløte
1 ss regnebærgelé
Salt og nymalt pepper

TIL JEVNING:
30 g smør
30 g hvetemel
Foto: Fritz Knott

BUTTERDEIGLOKK:
4 plater butterdeig
2 eggeplommer
1 ss melk

Forberedelser

Fres sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett så soppen og fres videre til det meste av fuktigheten har dampet bort.

Fyll på med kraften og kok suppen under lokk en 10 minutters tid.

Mens kraften koker, lager du en jevning av smør og mel. Rør jevningen inn i den kokende suppen og la suppen småkoke i ytterligere 15 minutter.

Ha så i kremfløte, rognebærgelé og smak til med salt og pepper.
Suppen er nå klar til å spises, men ønsker du å overraske gjestene med en innbakt variant, så setter du den kaldt.

Fordel den kalde suppen i fire suppekopper.

Kjevle ut butterdeigen på melet underlag til dobbel størrelse. Skjær til rundinger som er ca. 4 cm større enn diameteren på suppekoppene.

Pisk sammen melk og eggeplommer og pensle deigen med blandingen. "Lim" så deigen på suppekoppene.

Alt dette kan forberedes en god stund før suppen skal serveres, men dekk da overflaten med plastfolie slik at den ikke tørker.

Tilberedning

Skru stekeovnen på 200 grader ca. 40 minutter før suppen skal serveres.

Pensle deigoverflaten med resten av eggeplommene og sett suppekoppene på midterste rille i den forvarmede stekeovnen. Steketiden er ca. 20 minutter.

Vintips

En god syrah fra St. Joseph i Rhône. Foretrekker du hvitvin, prøv en frisk chardonnay fra Mercurey i Cotê Chalonnaise.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no