skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Hjortecarpaccio

Kjendiskokken Frode Aga disker opp med Hjortecarpaccio - eller råmarinert hjortekjøtt.

Publisert 29.11.2002 07:09. Oppdatert 11.03.2004 09:18.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Til en forrett for fire personer trenger du 240-260 g hjorteflatbiff.

Marinaden

3 cl Faun (norsk brennevin)
1/4 ts nymalt
1/2 ts salt
6 cl valnøttolje
Foto: Fritz Knott

Tilbehør/pynt

6-8 salatblader, gjerne ulike slag
2 ss lettrømme
pariserloff

Forberedelser

Legg kjøttet i fryseboksen i 2-3 timer slik at det blir halvfryst. På denne måten blir det lettere å skjære løvtynne skiver.

Bland ingrediensene til marinaden. Del salatbladene i mindre biter, ha rømmen i en sprøytepose.

Tilberedning

Start ca. 15 minutter før servering: Skjær kjøttet i løvtynne skiver, bruk fortrinnsvis en påleggsmaskin.

Pensle kjøttskivene på begge sider med marinaden og anrett dem på tallerkener. Sprøyt et mønster med rømme over kjøttet eller legg på små klatter med en teskje. Ha til slutt salatbladene midt på kjøttet.

Vintips

En hvitvin fra Rheinpfalz eller en hvit marsanne fra St. Joseph i Rhône.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no