skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Rødbetsuppe med pirog

Godt for ganen serverer polsk rødbetsuppe med piroger fylt med lammekjøtt.

Publisert 28.03.2003 07:55.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
SE VINTERMENYEN

2 l buljong/oksekraft
1/2 sellerirot
1 purre
2 løk
3 gulrøtter
3-4 store rødbeter
Kokk Pål Drønen ved Skrulen Kafé i Ulvik. Foto: Egil Torheim/NRK
2 laurbærblad
1 ss hel sortpepper

Rens og skrell grønnsakene, la de koke i kraften ca 1,5 time. Sil av kraften og smak til med salt, pepper og eddik (fem prosent).

Pirog

250 g hvetemel
1,5 dl vann
1/2 ts salt

Bland alt i en bolle og elt til deigen løsner fra bollen. Kjevl ut deigen. Ta et lite glass og trykk ut emner. Legg fyllet i emnene og brett i en halvmåne, ha pirogene i kokende vann og la de trekke i 15 minutter. Dette gjør vi for å unngå att suppen blir uklar. Når de er ferdig legges de i suppen.

Pirogfyll

Kok kjøtt av lam, okse eller kylling, og la det koke til det er helt mørt. Bland dette sammen med stekt sopp (man tager hva man haver). Krydder velger du selv, varier dette fra gang til gang da blir maten mer spennende.

Brød

Denne suppen er nok i seg selv, men vil du ha brød til, kan du bruke denne oppskriften:
1 kg hvetemel
6 dl vann
1 ts sukker
1 ss olje

Kjevl ut den ferdig gjæra deigen og del den i to emner, legg emnene i langpanne og la det etterheve. Trykk deigen ned med fingertuppene og hell over 1,5 dl olivenolje. Strø grovsalt over i ønsket mengde og stek brødet på 220 grader i 20 minutter.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no