skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 
28.06:

Turnerapport nr. 2

Her kommer Lars Eriks andre situasjonsrapport fra reisen gjennom India og Pakistan. Han har forhåpentligvis greid seg gjennom rushtrafikken i New Dehli - med ferskt førerkort og den nyinnkjøpte tohjulingen Claudette. Hør også på formiddagssendinga på radio mellom 11.00 og 12.00.

Publisert 14.06.2001 14:38. Oppdatert 25.06.2001 14:32.
Jeg måtte kjøre inn denne Royal Enfield Bulleten min og etter et par prøveturer i de Indiske fjellene var jeg klar for å reise av gårde.
Jeg la av gårde mot Pakistan, gjennom Punjab som er sikhenes land. Et fruktbart jordbruksområde med masse hyggelige folk. Besøkte The Golden Temple som er sikhenes helligdom nr. 1. Det er også berømt for Indira Ghandis storming på 80-tallet. Veldig fint med masser av atmosfære. Spesielt fordi sikhene er ekstremt imøtekomne, man blir alltid vennlig mottatt og alt er gratis. Til sammenligning koster det 30 dollar for å se Taj Mahal.
Før man går inn i tempelet må man dekke hodet og vaske seg på beina. Marmorgolvet har varmekabler, et slags tegn på sikhenes vennlighet.
Etter tempelbesøket bar det videre mot grensa til Pakistan. Hadde litt trøbbel på grensa, men som grensevakta sa, "you are my friend, I will solve yr problem". Fin start på Pakistan. Deretter Lahore og så til Islamabad gjennom et Sergio Leone-landskap som fikk meg til å føle meg som Dennis Hopper i Easy Rider.
Jeg har vært hos frisøren og har nå prøvd å legge an Steve McQueen-looken i Bullet serien. Det passer jo bra til Claudette, Enfield Bulleten min.
Karakorum Highway fra Islamabad til Kashgar i Kina er skikkelig Rock'n Roll. Liksom Hallingskarvet ganger 10 med et par 8000 meters topper hengende over. Veistrekningen er på 130 mil og ble bygd mellom 1966 og -78. Den har ikke noe praktisk formål men er mer et produkt av å kunne bevise noe - overfor India rent strategisk, og som et vennskap med Kina. Det er nesten ikke trafikk!!
Ingeniørkunst er det i høyeste grad. Veien slynger seg imellom noen av verdens høyeste topper og i et veldig karrig landskap. Med Khunjerab passet er den en av de høyeste veiene i verden og definitivt "the highest motorable bordercrossing"
I dag cruisa jeg rundt Nanga Parbat. I morgen går turen opp mot Hunza. Deretter skal jeg prøve meg på Kuhnjerab passet 4 700 meter hvis Claudette klarer det da.

Neste rapport 2.07!

Siste saker:

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no