skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Jansons fristelse

Denne juleretten, som finnes på omtrent alle svenske julebord, kan lages klar en dag før julebordet og bare stekes før servering.

Publisert 13.12.2002 09:35.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Kjøkkensjef ved Hotell Neptun i Bergen, Fredrik Hald, er en av kokkene du hører i Godt for ganen. I vinter dukker han opp sammen med Marit Hjønnevåg fra Norsk Sjømatsenter. Foto: Egil Torheim/NRK
TIL FIRE PERSONER:
2 fileter kryddersild eller 8-10 ansjosfileter
6-8 store poteter
1-2 løk
1/2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør/margarin
1 dl fløte
2 dl melk
3 ss strøkavring

Slik gjør du det

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Skrell og hakk løken. Legg poteter, løk og kryddersildfilet eller ansjosfilet lagvis i en smurt ildfast form. Dryss litt salt og pepper på potetlagene. Første og siste lag skal være poteter. Legg smøret i skiver på toppen. Hell over fløten/melken og avslutt med dryss av kavring. Stekes midt i ovnen ved 225 grader til potetene er møre.

Server Jansons fristelse med en frisk salat til.

Drikkeforslag

Til Jansons fristelse passer det godt med et glass øl, og gjerne akevitt.

Tips om kryddersild

Server gjerne kryddersild med løk, rømme og kålrotstappe.

TIL FIRE PERSONER:
4 Kryddersildfileter
1 løk, gjerne rødløk i skiver
Rømme

Serveres med kålrotstappe, laget av kokt kålrot og smakt til med smør, salt og pepper.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no