skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Dokumenterer svart fiske

- Norske fiskerimyndigheter dokumenterer endelig det omfattende svart fiske i Barentshavet. Det sier Sigurd Richardsen fra Fiskeridirektoratet i Finnmark. Han er i Tyskland og kontrollerer lastebåter som kommer til kai med den ulovlige fisken fra nord.

Publisert 15.07.2005 07:02. Oppdatert 15.07.2005 07:04.
Av Torill Olsen

Mistanke om svart fiske i Barentshavet har eksistert i flere år. Bevisene for hvor mye fisk det handler om og hvordan dette foregår får man bare ved å gå til de som kjøper denne fisken. Fiskesvindelen foregår i en kjede der russiske og andre fiskebåter fisker ulovlig i Gråsonen, Smutthullet og andre omstridte havområder. Deretter lastes denne fisken om i lastebåter, som går direkte til land i Europa som kjøper fisken uten å være klar over at det handler om ulovlig svartfiske.

Richardsen ser frem til at dokumentasjonen av det omfattende svartfisket, blir behandlet på politisk toppnivå for å få stoppet det som skjer i Barentshavet:

- Det som er helt sikkert er at vi har dokumentert at det er et omfang, og et ganske stort omfang, så jeg forventer at man løfter det veldig høyt opp og prøver å få gjort noe med dette.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no