skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Gravet lammefilet

Gravet lammefilet er en garantert suksess. Foto: Egil Torheim/ NRK.
Gravet lammefilet er en garantert suksess. Foto: Egil Torheim/ NRK.
Imponer venner med en forrett som lager seg selv på noen få timer.

Publisert 08.04.2005 10:39. Oppdatert 08.04.2005 11:08.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Mange tror at det er vanskelig og tidkrevende å lage gravet kjøtt. Men i utgangspunktet er det veldig enkelt og det kan gjøres raskt.

Slik gjør du

Legg en lammefilet i fryseboksen en times tid.

Ta den opp, skjær fileten i syltynne skiver og legg disse utover en tallerken.

Bland like mye salt og sukker i en kopp og strø over kjøttet. Kvern så litt hvitt pepper over.

Olje og brennevin

Hell litt olje over. Bruk fin olivenolje, nøtteolje eller trøffelolje.

Til slutt heller du over en spiseskje eller to med konjakk, calvados eller annet brennevin. Hvis du ikke vil bruke brennevin, kan du bruke lime. Det viktige er å få tilsatt litt syre.

La fileten stå cirka 2 timer i kjøleskapet før servering.

Tilbehør

Til gravet lammefilet kan du servere en rømmebasert dressing med ramsløkpurre eller litt hvitløk.

Hjemmebakt flatbrød setter en ekstra spiss på gravet lammefilet.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no