Ristet pinjekjerner, moden avocado og sprøstekt spekeskinke. Når du blander masse godt, må resultatet bli bra.
|
Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker |
Beregnet til 2-3 personer.
Gjør seg aller best på flatt fat
1 salathode, helst lollo eller rosso
2 godt moden avocado
saft av en sitron
1 mango
1 liten rødløk
pinjekjerner
1 fenikkel
noen redikker
150 gr spekeskinke i tynne skiver
Sett stekeovnen på ca 175 grader.
Vask og rens salathodet, fenikkel og redikker (skal ikke skrelles).
Rist pinjekjerner på medium varmei en panne. Slik får du frem smak og ørlite brunfarge.
Når ovnen er varm, legger du spekeskinken på bakepapir på rist, og sprøsteker den. Det tar ikke lang tid så her bør du følge litt med. Det er gjort på ca 5 min, kanskje 10. Den skal ikke bli brent bare sprø.
Avocado skrelles og skives, og dryppes med sitronsaft for å forhindre misfarging. Skrell og skjær opp mango i passende biter. Rødløk skrelles, og skjæres i tynne skiver, som igjen halveres.
Legg salatbladene i bunnen på fatet, med "kantene" ut slik at du får etdekorativt underlag. Så legger du på finstrimlet fenikkel, skivete redikker, skivet avocado og
rødløk. Strø over ristede pinjekjerner. Til slutt toppes det med sprøstekt spekeskinke som "stikkes" innimellom grønnsakene, evt brekkes over.
Dressing: hvis du ønsker det.....olivenolje og balsamicoeddik tilsmakt med litt grov sennep.