skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Klager på barmarksdisp

Naturvernforbundet fortsetter å kontrollere finnmarkskommunenes dispensasjonspraksis. Nå er det Nesseby kommune som klages inn.

Publisert 26.07.2005 07:45.
Av

Dag Elgvin og Naturvernforbundet har igjen gått i dybden på dispensasjonspraksisen i finnmarkskommunene. I Nesseby har de valgt ut ni dispensasjoner som de har klaget inn for Fylkesmannen i Finnmark fordi de mener kommunen gir ulovlige dispensasjoner.

Flere åpne løyper

Kommunene skal kun gi dispensasjoner dersom behovet ikke kan dekkes på annen måte- og Naturvernforbundet mener blant annet at Nesseby slett ikke trenger å la folk kjøre på østsiden av Bergebyelva når det finnes en åpen løype på vestsiden.

Varaordfører Nils Gaup mener derimot kommunen har en streng politikk og at det er farlig å krysse elva. Siden det er spor på begge sider ser han heller ikke noe problem i å la folk kjøre både på vest og øst siden.

Bør pioritere innbyggerne

Naturvernforbundet mener kommuner ville få bedre oversikt dersom de gir lokalbefolkningen fortrinnsrett til å kjøre.
Gaup forteller at Nesseby kommune går igjennom løypenettet og dispensasjonspraksisen og at han er positiv til dette forslaget fra naturvernforbundet.

Naturvernforbundet har også klaget på dispensasjoner gitt for blant annet bærplukking, vedtransport, rydding av skispor og skuterløype. Naturvernforbundet er svært fornøyd med at kommunen ikke tillater kjøring i nasjonalparken.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no