skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

- Finnmark utelatt fra barmarksprosjekt

Kommunene i Finnmark, Finnmark fylkeskommune og Sametinget er ikke tatt med på Miljøverndepartementets arbeid for å forbygge barmarkskjøring. – Skuffende, sier fylkesvaraordfører Kirsti Saxi (SV).

Publisert 26.09.2005 06:42.
Av Robert Greiner

Nå har Finnmark fylkeskommune sendt brev til departementet om saken der den sier departementets handlemåte kan gå ut over troverdigheten til prosjektet.

- Vi er skuffet og forundret over at det arbeidet med å forebygge barmarkskjøring, som vi har holdt på med i to år, ikke er tatt med, sier fylkesvaraordfører Kirsti Saxi (SV).

Da miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) møtte Saxi i Alta i mai, lovet han ifølge henne at Finnmark skulle være sterk representert i prosjektet.

Statssekretær i Miljøverndepartementet, Øivind Håbrekke, kan imidlertid ikke love at Finnmark blir sterkere dradd med i arbeidet.

- Vårt arbeid skal være for hele Norge, og da sier det seg selv at ikke hvert fylke kan være med. Dessuten er Finnmark allerede godt representert i arbeidet gjennom Fylkesmannen i Finnmark og Norske Reindriftssamers Landsforbund, sier han.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no