skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Politiet grep inn mot barmarkskjøring

Rypejegerne ble tatt på fersken uten dispensasjonspapirer i orden. To dager etterpå hostet kommunen opp papirene. Nå havner saken i retten.

Publisert 17.11.2005 06:54. Oppdatert 17.11.2005 06:56.
Av Ingunn Vassvik

Politiet har nå meldt Kautokeino kommune til Fylkesmannen i Finnmark for brudd på barmarksregler. Det er mangler i kommunens saksehandling i forbindelse med en dispensasjon til barmarkskjøring.

I høst ble rypejegere stoppet av politiet uten dispensasjon til kjøring på barmark, de hevdet at de hadde fått dispensasjon gjennom firmaet Mineralutvikling AS, som tar ut stein i Narranas.

Påstod at disp'ene var i orden

Så enkelt var det ikke, sier politijurist i Vest-Finnmark politidistrikt, Are Medby: - Den første jakthelga under rypejakta var politiet der inne og hadde utmarkskontroll. Da kom vi over noen privatbiler som stod der oppe. Disse tilhørte blant annet styremedlemmer i dette firmaet. De hevdet at de kjørte på innvilget dispensasjon fra Kautokeino kommune, men de hadde ikke dispensasjonseksemplar med seg.

To dager etter at rypejegerne ble tatt, skrev en saksbehandler i Kautokeino kommune en bekreftelse på dispensasjonen til Mineralutvikling, men da politiet undersøkte saken nærmere, viste det seg at kommunen ikke hadde noen skriftlige innvilgelser eller protokollførte møter som viste at de hadde behandlet søknaden fra selskapet om å få tillatelse til barmarkskjøring i området. Dette kan umulig være god forvaltningsskikk, mener Meedby:
- Vi har meldt dette til Fylkesmannen slik at kommunen kan dokumentere at søknader er behandlet og kan redegjøre for resultatet av behandlingen.

- Jeg forventer at de følger de lover og regler som gjelder, eksempelvis at de fører møtebok fra møtene slik at det er mulig å finne ut hva som er vedtatt, samt at både inngående og utgående post blir journalført, sier Trond Aarseth hos Fylkesmannens miljøvernavdeling.

Rypejegerne ble bøtelagt for ulovlig barmarkskjøring, men har ikke vedtatt boten. Dermed vil saken ende i retten.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no