skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Varetektsfengslet for Kvæfjorddrapet

37-åringen som er siktet for å ha tatt livet av Kent Inge Robertsen (25) ble i Trondenes tingrett mandag fengslet fram til 10. mai.

Publisert 03.05.2004 18:17. Oppdatert 04.05.2004 08:05.
SE OGSÅ:
ALT OM:
25 åringen ble funnet i Kvæfjord.
Fengslingsmøtet foregikk bak lukkede dører og begrunnelsen for kjennelsen vil ikke være offentlig, sier politiadvokat Mona Madsen til NTB. Hun er fornøyd med at mannen er fengslet med brev- og besøksforbud og uten anledning til å lese aviser eller høre på radio.

Ba om fire uker

Opprinnelig ba politiet om fire uker varetektsfengsling.

– Men siden siktede i rettsmøtet godtok en ukes varetekt, endret vi påstanden, sier politiadvokaten. Hun understreker at dette for påtalemakten er en praktisk løsning, og at det ikke innebærer noen svekkelse av siktelsen mot 37-åringen
– Siktelsen lyder fortsatt på legemsbeskadigelse med døden til følge. Den er heller ikke utvidet, sier Madsen.
– Er vitne
37-åringens forsvarer Tom Ovesen sier at hans klient anser seg som vitne i saken. Forut for fengslingsmøtet har ikke 37-åringen vært villig til å forklare seg til politiet.
– Men han sa seg enig i en ukes varetektsfengsling slik at politiet kan få ro til å finne fakta. Han ønsker å bidra til en oppklaring, og bidro med opplysninger i retten sier Ovesen.

Søndag kveld ble også en Harstad-mann i 30-åra pågrepet og siktet i saken. Han er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.
– Den sist pågrepne vil bli begjært fengslet tirsdag. Vi rekker ikke å framstille ham for fengsling mandag, opplyser politiadvokat Mona Madsen til NTB.

Lukkede dører

Av hensyn til etterforskningen etterkom dommerfullmektig Hans Petter P. Skurdal anmodningen fra politiet om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører.
«Det er grunn til å frykte at offentlighet vil vanskeliggjøre etterforskningen», heter det i kjennelsen fra Trondenes tingrett.
De seks Kripos-etterforskerne og store lokale styrker drev mandag på tredje dagen med etterforskning etter at Robertsen sist fredag ble funnet drept på en skogsbilvei i Kvæfjord. Rundt leiligheten like utenfor Harstad sentrum, der politiet tror Robertsen, har blitt utsatt for grov vold ble det mandag gjennomført rundspørringer. 37-åringen som er hovedsiktet i saken, bodde i denne leiligheten.

Politiinspektør Merethe Hessen er tilbakeholden med informasjoner om etterforskningen.

Tett til kroppen

– Vi holder detaljer fra avhør og tekniske funn tettest mulig til kroppen av hensyn til etterforskningen, sier etterforskningsleder Merete Hessen i Midtre Hålogaland politidistrikt. Hun vil heller ikke opplyse hva politiet antar har vært motiv for drapet.
Mannen som ble siktet søndag kveld skal ha vært med i leiligheten. Han er siktet for å ha vært med på å frakte Robertsen fra leiligheten til skogsbilveien. kveld. Den siktede forklarte seg søndag ettermiddag for politiet. Etter at hans status ble endret fra vitne til siktet, har han nektet å forklare seg.

Kjenner hverandre

– Etterforskningslederen sier politiet vet at begge de to pågrepne og Robertsen kjenner hverandre.
– Men vi har ingen indikasjoner på at dette er et oppgjør i MC-miljøet i Harstad, fastholder Hessen.
Hun vil ikke bekrefte at også en 39 år gammel mann skal være siktet i saken. Ifølge VG er 39-åringen etterlyst internt i politiet og har bopel på Tøyen i Oslo.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KVÆFJORDDRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no