Pannekaker smaker like godt til middag som til dessert. Her finner du flere deilige oppskrifter.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
Grunnoppskrift
Ca. 15 pannekaker:
4 egg
|
Foto: Alf Börjesson |
3 dl siktet hvetemel
eller 1 1/2 dl sammalt hvetemel
og 1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 1/2 time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
|
Foto: Tine |
Middag eller dessert
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt