Av
Egil Torheim og
Elin Hovda
Squash er i utgangspunktet ein bortimot smaklaus grønsak, men den trekkjer til seg gode smakar.
Solskikkeolje gjer at kaka held seg god lenge.
Slik gjer du
Lag eggedosis av 4 egg og 3 dl sukker. La halvparten av sukkeret vere fruktose, det set ein ekstra spiss på smaken.
Tilsett 2 dl raps eller solsikkeolje.
Mål deretter opp det ”tørre” som er : 5 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts kanel, 1ts nellik og ½ ts natron.
Bland så forsiktig saman det tørre med olje og eggedosis og til slutt blandar du inn 300 gram finreven squash. Hell over i ei kakeform- f.eks 26 cm smurt rundform med bakepapir i botn og steik kaka i 45 – 50 minutt på 180 grader.
Som glasur bruker du 200 g kremost naturell- 2 sp.s nypressa sitronsaft og 1 dl melis. Dette kjører du i mixaren og smører på når kaka er kald. Pynt med physalis eller andre fukter/bær.
Lukke til!