skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Søtt nytt år

Uansett hva du serverer som hovedrett på årets siste dag, må du ha dessert.

Publisert 30.12.2005 10:39. Oppdatert 30.12.2005 11:50.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Har du ikke planlagt på forhånd får du to superenkle, raske og velsmakende dessertforslag her.

Multekrem

Friske multer eller multesyltetøy kokes opp med sukker og litt vanilje.

Her må det smakes til, for multer er enten sure eller mindre sure, så sukkeret tilsetter du etter behag.

Deretter vispes krem. Den skal blandes med multene og her er det viktig å ikke være for hardhendt. Bruk for all del ikke stavmixer eller skje.

Best resultat får du dersom du bruker slikkepotten forsiktig og bortimot løfter kremen inn i multeblandingen.

Gjem litt av de kokte multene dom du pynter med til slutt. Legg gjerne noen krumkaker på toppen. Nyydelig!

Marinerte bær med is er en lekker nyttårsdessert. Foto: NRK

Marinerte bær

Vårt andre forslag til nyttårsdessert er marinerte kirsebær eller moreller.

Her kan du bruke hermetiserte eller frosne bær.

Vi brukte frosne kirsebær og til to porsjoner kokte vi opp to desiliter bær sammen med 1/2 desiliter sukker. Ha de frosne bærene rett i varm panne og tilsett sukker.

Det blir på den måten en naturlig saus som du kan jevne med maizena dersom du vil ha den tykk.

Serveres gjerne med vanilje-is. Det enkleste er jo den kjøpte, men har du litt tid til overs kan du lage din egen is.

Standaroppskriften på is er 12 eggeplommer og 250 gram sukker som piskes til eggedosis.

Ha i en vaniljestang og en liter krem. Dette blandes og fryses. Vips så har du din egen is å servere.

Anrett med å slå de varme bærene over iskremen.

Lykke til og godt nyttår!

LENKER
Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no