Av
Egil Torheim og
Ingvil Teige Stiegler
Har du ikke planlagt på forhånd får du to superenkle, raske og velsmakende dessertforslag her.
Multekrem
Friske multer eller multesyltetøy kokes opp med sukker og litt vanilje.
Her må det smakes til, for multer er enten sure eller mindre sure, så sukkeret tilsetter du etter behag.
Deretter vispes krem. Den skal blandes med multene og her er det viktig å ikke være for hardhendt. Bruk for all del ikke stavmixer eller skje.
Best resultat får du dersom du bruker slikkepotten forsiktig og bortimot løfter kremen inn i multeblandingen.
Gjem litt av de kokte multene dom du pynter med til slutt. Legg gjerne noen krumkaker på toppen. Nyydelig!
|
Marinerte bær med is er en lekker nyttårsdessert. Foto: NRK |
Marinerte bær
Vårt andre forslag til nyttårsdessert er marinerte kirsebær eller moreller.
Her kan du bruke hermetiserte eller frosne bær.
Vi brukte frosne kirsebær og til to porsjoner kokte vi opp to desiliter bær sammen med 1/2 desiliter sukker. Ha de frosne bærene rett i varm panne og tilsett sukker.
Det blir på den måten en naturlig saus som du kan jevne med maizena dersom du vil ha den tykk.
Serveres gjerne med vanilje-is. Det enkleste er jo den kjøpte, men har du litt tid til overs kan du lage din egen is.
Standaroppskriften på is er 12 eggeplommer og 250 gram sukker som piskes til eggedosis.
Ha i en vaniljestang og en liter krem. Dette blandes og fryses. Vips så har du din egen is å servere.
Anrett med å slå de varme bærene over iskremen.
Lykke til og godt nyttår!