Selv på en vinterhytte uten strøm kan du lage påskens iskrem selv.
4-6 porsjoner:
5 dl kremfløte
4 ss sukker
4 eggeplommer
|
Foto: Per Alfsen |
Forslag til smakstilsetninger:
2 ts vaniljesukker
2 dl sjokolade, grovhakket
1 dl krokan, knust
1 dl cocktailbær, hakkede
1 dl nøttekjerner, hakkede
Sjokolade eller nøtter til pynt
Grovt salt
Påske-is på 1-2-3
Visp kremfløten med halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland vispet krem og eggedosis og rør inn en eller to av smakstilsetningene. Hell blandingen i en boks eller form med lokk. Legg matpapir under lokket - det er viktig at dette er helt tett.
Grav et hull i snøen, stort nok til å få en hel bøtte nedi. Lag en salt/snøblanding i forholdet to deler snø og en del grovt salt. Sett isboksen i bøtten og fordel saltblandingen rundt formen. Se bildet!
Lag isblandingen om morgenen. Da blir isen ferdig og kan spises om kvelden. Isen tas rett fra snøen, hvelves på fat og pyntes med sjokolade, nøtter eller det du ellers har for hånden.
Kilde: TINE Kjøkken