skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Fjellheimens is

Selv på en vinterhytte uten strøm kan du lage påskens iskrem selv.

Publisert 08.04.2003 08:35. Oppdatert 08.04.2003 08:43.
4-6 porsjoner:
5 dl kremfløte
4 ss sukker
4 eggeplommer
Foto: Per Alfsen

Forslag til smakstilsetninger:
2 ts vaniljesukker
2 dl sjokolade, grovhakket
1 dl krokan, knust
1 dl cocktailbær, hakkede
1 dl nøttekjerner, hakkede
Sjokolade eller nøtter til pynt
Grovt salt

Påske-is på 1-2-3

Visp kremfløten med halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland vispet krem og eggedosis og rør inn en eller to av smakstilsetningene. Hell blandingen i en boks eller form med lokk. Legg matpapir under lokket - det er viktig at dette er helt tett.

Grav et hull i snøen, stort nok til å få en hel bøtte nedi. Lag en salt/snøblanding i forholdet to deler snø og en del grovt salt. Sett isboksen i bøtten og fordel saltblandingen rundt formen. Se bildet!

Lag isblandingen om morgenen. Da blir isen ferdig og kan spises om kvelden. Isen tas rett fra snøen, hvelves på fat og pyntes med sjokolade, nøtter eller det du ellers har for hånden.

Kilde: TINE Kjøkken

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no