I påsken pynter vi selvsagt muffinsene med kyllinger og påskeharer...
|
Foto: Alf Börjesson |
Ca. 30 stk.:
200 g smør
300 g sukker
5 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus
1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøren.
Moro med pynt
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røren i en ny bolle og sikt inn
kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop eller lignende.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt