skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Trines sjokoladebombe


Publisert 28.04.2003 09:16.
Sjokoladebombe og kransekake til festdagene i mai. Foto: Esten A. Borgos
Kakebunn:
10 egg
200 g sukker
100 g potetmel
100 g valnøttkjerner

Krem 1:
8 dl crème fraîche
25 g melis
1/2 kg bringebær
200 g grovhakket nougat
ca 100 g grovhakket marengs (helst mandelmarengs)
1/2 dl Amaretto likør
5 pl gelatin

Krem 2:
1 l kremfløte
25 g melis
100 g valnøtter
2 plater kokesjokolade
1 plate bitter sjokolade
litt sterk kaffe
1/2 dl konjakk
5 plater gelatin

Amaretto likør til dynking av kakebunnen

Sjokoladeglasur:
4 plater mørk kokesjokolade
ca 30 g smør
ca 3/4 dl kremfløte

Marsipanliljer til pynt

Stek kakebunnen i langpanne (som rullekake) i to etapper. Legg bunnene i plast til dagen etter.

Krem 1:
Stivpisk crème fraîche og melis. Rør inn bringebær og likør. Tilsett grovhakket nougat og marengs. Hell i oppløst gelatin under omrøring. La kremen stå kaldt ca 1/2 time.

Krem 2: Stivpisk fløte og melis. Smelt kokesjokolade i litt kaffe, avkjøl noe og rør inn i kremen. Grovhakk nøttene og resten av sjokoladen. Rør det inn i kremen sammen med konjakk. Tilsett oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring. Sett kremen kaldt ca 1/2 time.

Form kaken som en kuppel. Dekk en stor, vid og rund bolle med plastfolie og dekk den innvendig med kakebunnene. Fyll først med krem 1 og deretter med krem 2. Legg det som er igjen av kakebunnen på toppen av bollen. Kaken bør stå i minst fire timer før den hvelves.

Lag sjokoladeglasur av smeltet sjokolade, smør og fløte. Dekk kaken med sjokoladeglasuren og pynt med marsipanliljer.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no