skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lun geitost

Imponer med kjendiskokk Frode Agas nydelige dessert med eplekremsaus - noe utenom det vanlige!

Publisert 27.06.2003 08:26.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Se bildene av Agas meny


4 PORSJONER:
250 g skrelte epler
2 dl eplemost
1 dl kremfløte
Salt
Sukker
Eplesidereddik
300 g Snøfrisk naturell
Foto: Fritz Knott
30 g hasselnøtter
30 g valnøtter
8 pene salatblader, gjerne ulike slag
Bringebærvinaigrette (se egen oppskrift)

TILBEHØR:
Skarvebrød (se egen oppskrift)

Forberedelser

Skjær ca. 50 g epler i pene terninger som garnityr til sausen. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke mørkner, og sett dem kaldt.

Kutt resten av eplene i skiver og kok dem sammen med eplemost og fløte i ca. 10 minutter.

Kjør så eplene til en jevn saus i hurtigmikser. Smak sausen til med litt salt, sukker og eddik. Bland inn epleterningene til slutt.

Grovhakk nøttene i hurtigmikser.

Form osten med en spiseskje til åtte ovale kuler og rull dem i de hakkede nøttene.

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Start ca. 10 minutter før serveringen. Legg osten på tallerkener og sett dem ca. tre minutter i stekeovnen.

Bland salaten med litt bringebærvinaigrette og anrett den sammen med den varme eplekremsausen på tallerkenene.

Vintips

En søt riesling fra Saar eller en halvtørr chenin blanc fra Loire.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no