Ingredienser
4 porsjoner
80 g byggryn
6 dl melk
40 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 liten klype salt
2 dl kremfløte
|
Byggrynskrem. Foto: Fritz Knott |
Legg byggryn i bløt natten over.
Kok dem så i bløtevannet en 15 minutters tid. Forvarm samtidig stekeovner til 160 grader.
Etter endt koketid heller du bort vannet og fyller på med melk. Tilsett sukker, vaniljesukker og salt og kok opp på nytt.
Sett kjelen med lokk i stekeovnen og la grynene småkoke i ca 1 1/2 time til det er blitt en passe tykk grøt.
Avkjøl grøten.
Pisk kremfløten og rør den deretter sammen med den kalde grøten.
Server byggrynskrem med rød saus, og pynt eventuelt med sitron-melisse.
Vintips
En muskatell late harvest fra North-East Victoria i Australia, eller en riesling beerenauslese fra Krems i Østerrike.