Av
Egil Torheim og
Dag Folkestad
Ingredienser
Jordbær
Sukker eller honning
Kremfløte
Mintblader
Melon, fersken eller annen valgfri frukt
Nykvernet pepper
Slik gjør du
Rør jordbær i en mixer eller kjøkkensmaskin til en puré/suppe. Smak til med sukkerlake, sukker, fruktose, glukose eller honning.
Når det hele er ferdig rørt, slår du halvparten over i en annen bolle. Den ene setter du til side. Den andre halvdelen skal bli iskrem.
Først tar du litt puré og varmer i en kasserolle, og tilsetter litt vanilje og gelatin. Kjør dette på mixeren mens du tilsetter kremfløte. Nå er det klart for første innfrysing.
Hvis du har ismaskin er det enkelt. Hvis ikke fryser du bollen, tar den ut med jevne mellomrom (2-3 ganger) og kjører blandingen på mixer eller kjøkkenmaskin for å få iskremen smidig.
Etter at iskremen er ferdig tar du kuler av denne, og legger i puréen/suppen. Pynt med mintblad og biter av melon, fersken eller de frukter du selv måtte ønske.
Til slutt; mal litt grovkvernet pepper over, og du får en smaksopplevelse av de store. Pepper framhever nemlig jordbærsmaken.
Dette kan også brukes på ananas.