skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Jordbærpuré med is (Kazpazzio)


Publisert 12.03.2004 09:12.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Dag Folkestad

Ingredienser

Jordbær
Sukker eller honning
Kremfløte
Mintblader
Melon, fersken eller annen valgfri frukt
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Rør jordbær i en mixer eller kjøkkensmaskin til en puré/suppe. Smak til med sukkerlake, sukker, fruktose, glukose eller honning.

Når det hele er ferdig rørt, slår du halvparten over i en annen bolle. Den ene setter du til side. Den andre halvdelen skal bli iskrem.

Først tar du litt puré og varmer i en kasserolle, og tilsetter litt vanilje og gelatin. Kjør dette på mixeren mens du tilsetter kremfløte. Nå er det klart for første innfrysing.

Hvis du har ismaskin er det enkelt. Hvis ikke fryser du bollen, tar den ut med jevne mellomrom (2-3 ganger) og kjører blandingen på mixer eller kjøkkenmaskin for å få iskremen smidig.

Etter at iskremen er ferdig tar du kuler av denne, og legger i puréen/suppen. Pynt med mintblad og biter av melon, fersken eller de frukter du selv måtte ønske.

Til slutt; mal litt grovkvernet pepper over, og du får en smaksopplevelse av de store. Pepper framhever nemlig jordbærsmaken.

Dette kan også brukes på ananas.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no