skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Beates grovbrød

Brødmat kan nytes flere ganger om dagen. Her er et brød med valnøtter eller gulrøtter.

Publisert 19.03.2004 08:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Dag Folkestad

Lag en grov basisdeig med de melsortene du selv foretrekker.

Her kan du bruke rugmel, byggmel, grovmalt hvete, sammalte meltyper og selvsagt en del hvetemel.

Ha i væske (vann eller melk) etter behag.
Litt sukker og salt, en skvett olje (valnøttolje, eller om du vil være eksklusiv, litt trøffelolje).
Tilsett gjær (tørrgjær går helt fint).

Sett deigen til heving.

Et godt tips er å bruke en stor stamp slik at du kan slå opp en stor deig.

Del deretter deigen i det antall brød du vil ha.
Du kan ha dem i langpanne-enkle brødformer eller du kan forme dem som runde brød.

Tilsett finhakkete valnøtter eller andre nøtter. Du kan eventuelt bruke revne gulrøtter.

Pensle brødet med kefir og stek i midterset rille på 200 grader C i ca en halvtime.

Før steking strø gjerne over litt maldonsalt, det setter en ekstra spiss på smaken.

Bank på brødet. Lyder det hult er brødet ferdig.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no