skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Trege Karasjok bryter loven

Naturvernforbundet ber om hjelp til stramme opp Finnmarks-kommuner som ikke behandler klager på barmarkskjøring i tide.

Publisert 22.06.2004 07:31. Oppdatert 22.06.2004 11:30.
Av Jenny Duesund

Mange kjører i terrenget med dispensasjoner som aldri burde vært gitt, mener Naturvernforbundet. Men kommunene somler med å behandle klagene. (Arkivfoto: NRK)
Denne gang er det Karasjok som blir klaget inn for sivilombudsmannen. Tidligere har de klaget inn Kautokeino to ganger for akkurat det samme – det vil si brudd på forvaltningsloven.

Naturvernforbundet mener kommunene bruker urimelig lang tid på å behandle deres klager på barmarkskjøring. Nå mener leder i Naturvernforbundet i Finnmark, Dag Elgvin, myndighetene må se alvoret i saken:

– Vi ønsker at sivilombudsmannen skal se at det er mange kommuner i Finnmark som ikke følger regelverket. Dette er en sak av litt større dimensjoner som sentralforvaltningen må se på, sier Elgvin.

To nye i fare

Reglene sier at klager skal behandles innen en måned. Karasjok har enda ikke svart på klagene som kom i november. Men det er flere kommuner som bør få opp farta nå. Tana og Porsanger kan vente seg en anmeldelse de også - om ikke klagesvaret kommer fort.

Elgvin peker på at sommel med klagebehandlingen kan få direkte konsekvenser for sårbare naturområder.

– Dette gir skader som ikke blir leget av nature selv. Dette er alvorlig, synes vi. Defor prøver vi gang på gang å få sentrale myndigheter til å innse at dette er en sak de må prioritere.

Dag Elgvin

Tror det nytter

Til tross for at mange kommuner ikke har svart på klagene fra naturvernforbundet og at de heller ikke har fått svar fra sivilombudsmannen på tidligere klager, tror Dag Elgvin klager og anmeldelse kan føre til en bedre barmarksforvaltning.

– Vi er så optimistiske at vi tror det. Så lenge vi har et felles regelverk for alle kommunene i Norge, må vi også sørge for at alle følger dette regelverket.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no