skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Late bærplukkere kjører ulovlig

Godt inne i multesesongen har politiet fått mange tips om ulovlig barmarkskjøring på vidda. Late bærplukkere kjører bokstavlig talt fra tue til tue for å plukke multer, og det har fått folk til å reagere.

Publisert 09.08.2004 06:56.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jenny Duesund

Flere har i helga tatt kontakt med politiet for å melde fra om folk som kjører firhjuling på myrene, eller kjører firhjulsdrevet bil så langt inn til myrene som det går. Og de som vandrer hele vegen synes ikke det er greit.

Ikke bare er det lettvint å kjøre fra tue til tue; i tillegg er det ulovlig. Politiet har fått konkrete tips på personer og biler som kan identifiseres. De vil nå bli anmeldt og resultatet blir trolig svært dyre multer.

Dyre bær

– Hvis man tar utgangspunkt i bøtenivået som er på ulovlig motorferdsel i utmark, så kan nok dette bli fryktelig dyre multebær for endel plukkere. Bøter fra 5-6000 og oppover er det normale her, sier operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Olaf Andreassen.

Andreassen mener politiet merker at ulovlig barmarkskjøring øker i omfang, men at det er begrenset hva politiet kan gjøre for å hindre dette.

– Økt kontrollvirksomhet kunne kanskje være ett av virkemidlene for å komme dette til livs, men personlig tror jeg dette er snakk om folks holdning til bruk av naturen, og da er det nok flere enn bare politiet som må på banen for å redusere omfanget av barmarkskjøringa, avslutter Olaf Andreassen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no