skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Miljøvernministeren vil dempe barmarkskjøringa

Miljøvernminister Knut Arild Hareide har fått nok av slepphendt dispensasjonspraksis og voldsom økning i kjøring på barmark. Nå er nytt regelverk på vei.

Publisert 25.05.2005 07:14. Oppdatert 25.05.2005 07:39.
Av Jenny Duesund

I går diskuterte miljøvernministeren økt kjøring på barmark med representanter fra Finnmark fylkeskommune og Fylkesmannen i Finnmark. Resultatet skal bli en helt ny politikk for motorferdsel i naturen, sier Hareide.
Han kom med kraftig kritikk mot den politikken Kautokeino kommune har ført:

– Den praksisen vi ser her kan ikke fortsette, den naturen lider av den barmarkskjøringa som drives der. Finnmark er et fantastisk naturfylke og det er noe av det viktigste vi må ta vare på, mener han.

Ny politikk

Stadig flere kjøper firhjulinger og mange vil gjerne kjøre i naturen. Miljøvernministeren derimot vil ha slutt på slepphendt dispensasjonspraksis. Fylkesmannen har en rekke ganger påpekt at blant annet Kautokeino kommune har gitt dispensasjoner er gitt på feil grunnlag, men praksisen er ikke endret. Nå kommer imidlertid det Hareide vil skal bli helt ny politikk for motorferdsel. Formålet er mindre kjøring i naturen:

– Vi ser at hvert år så øker motorferdselsaktiviteten, og jeg vil be om at det nå startes ett arbeid som viser hvordan vi kan få aktiviteten ned, sier Hareide.

– Kjøring blir vanskeligere

En arbeidsgruppe skal det neste året vurdere problemet og hvordan komme det til livs. Når resultatet av deres arbeid blir lagt frem, skal lovverket endres. Kommuner kan da miste retten til å gi dispensasjoner, og Hareide lover at det vil bli vanskeligere å kjøre på vidda.

– Når jeg ønsker at denne aktiviteten skal gå ned så må dette til, hvordan det skal skje har jeg ikke svarene på i dag.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no