Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Tromsø slo Aalesund

Tromsø slo Aalesund i årets første Tippeligakamp. To mål av Morten Gamst Pedersen og ett av Peter Kovacs i det som var dagens beste kamp i Tippeligaen.

Publisert 13.04.2003 19:51. Oppdatert 14.04.2003 10:15.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Pål Hansen

Tromsø starter best i 1. omgang. I løpet av det første kvarteret produserte de flere store målsjanser. Etter 13 minutter ble Peter Kovacs felt av en Aalesund-spiller, og Tromsø fikk frispark. Morten Gamst Pedersen skrudd ballen rundt muren og scoret årets første mål i Tippeligaen. Tromsø festet grepet om kampen, skapte flere farlige sjanser men klarte ikke å score.

Etter 40 minutter slo Aalesund et innlegg mot spissen Tor Hogne Aarøy, han nådde ikke ballen, men det gjorde Christian Steen som headet ballen i mål.

Peter Kovacs scoret ett mål i Ålesund i kveld.

Aalesund kom sterkt

I andre omgang kom Aalesund sterk. Etter bare ett minutt klarerte Tromsø-forsvaret altfor dårlig, og Amund R. Skiri fikk satt ballen inn, etter møljespill foran Thomas Tøllefsen.

Tromsø avgjorde

Først scoret Peter Kovacs etter 61 minutter. Aalesund-keeperen gir en retur som Peter Kovacs pirker i mål. Bare tre minutter senere ble Morten Gamst Pedersen revet ned innenfor 16-meteren. Gamst Pedersen satte selv straffen i mål.

De siste 15 minuttene hadde Aalesund flere store muligheter, men klarte ikke å score. Tromsø tapte to kamper på Kråmyra i fjor, både seriekamp og cupkamp. Begge lagene rykket opp i Tippeligaen i år.

Morten skriver her

Gamst Pedersen skal etter hver kamp skrive kommentar her på våre nettsider. I morgen ettermiddag presenterer vi hans opplevelse under kampen og hans tanke etter 3 poeng i sesongpremieren