Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

2-2 på Nadderud:

Årst berget ett poeng

Fem minutter før slutt så det svært mørkt ut for TIL. Stabæk ledet 2-0, og så ut til å ha full kontroll. Men de hadde ikke regnet med Ole Martin Årst, som i løpet av sluttminuttene scoret to ganger.

Av Jørn Resvoll. Publisert 21.09.2003 16:26. Oppdatert 21.09.2003 23:28.
Hjemmelaget var klart best i 1. omgang, og burdet ha ledet ved pause. Stabæk hadde tre-fire store sjanser, og bare en meget opplagt Knut Borch hindret scoring.

Vertene åpnet best også i 2. omgang, og TILs drøm om poeng så ut til å bli knust midtveis i omgangen. I det 58. minutt bredsidet Peter Sand inn 1-0. To minutter senere klinte Christian Holter til fra egen banehalvdel. Knut Borch sto langt ute, og rakk aldri tilbake for å ta langskuddet.

Helten Årst

Etter målene kom TIL mer med i kampen. Både Morten Gamst Pedersen og Ole Martin Årst hadde sine sjanser, og Årst skulle etter hvert også bli den STORE TIL-helten.

Etter 85 minutter klarerte Stabæk svakt etter en corner, og Årst knallet ballen i nota. 2-1! To minutter senere pirket Årst ballen i mål via stolpen. 2-2, og ett meget verdifullt poeng til Tromsø IL. TV-bildene viste at Stabæk nok burde hatt frispark i forkant av scoringen, men dommeren blåste ikke.
Terje Skarsfjord og Lars Espejord fornøyd med ett poeng
- Et veldig, veldig viktig poeng for oss. Vi gjør en fantastisk snuoperasjon i sluttminuttene, og det er meget sterkt å snu en kamp på den måten. Jeg er skuffet over spillet og mer fornøyd med at vi tar poeng mot hjemmesterke Stabæk på en dårlig dag for oss, sa TIL-trener Terje Skarsfjord til 'til.no' etter kampen.

Av de andre bunnlagene var det bare Lyn som tok poeng. TIL klatret dermed én plass på tabellen.

Kampfakta

Stabæk - Tromsø 2-2 (0-0)
Nadderud stadion, 3501 tilskuere
Mål: 1-0 Peter Sand (58), 2-0 Christian Holter (60), 2-1 Ole Martin Årst (85), 2-2 Årst (87).
Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.
Gult kort: Inge André Olsen, Stabæk.
Tromsø (4-4-2): Knut Borch - Mika Koppinen, Steinar Nilsen (Ole Andreas Nilsen fra 71.), Arne Vidar Moen, Morten Pedersen - Karim Essediri, Roar Christensen, Bjørn Johansen, Morten Gamst Pedersen (Hans Åge Yndestad fra 84.) - Ole Martin Årst, Peter Kovacs.