Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

TIL slo Rosenborg

Årets første hjemmeseier kom mot Rosenborg. TIL vant 2-1 i regnværet på Alfheim søndag kveld. Ole Martin Årst ble kåret til banens beste spiller.

Publisert 20.07.2003 21:11. Oppdatert 21.07.2003 16:45.
For en kamp! Tromsø Idrettslags spillere viste seg fra en side det er svært lenge siden publikum har sett dem. Det lyste glød og innsats av samtlige, og spillerne klinte til i duellene.

1-0 kom etter ni minutters spill. Thomas Hafstad fikk stå umarkert inne i RBK-feltet etter en corner, og satte ballen enkelt i mål. Før dette hadde gjestene hatt en meget stor sjanse, men TIL-keeper Knut Borch reddet mesterlig.

Banens beste

Ole Martin Årst var tilbake i den rød/hvite drakten. Etter 37 minutter viste han sine kvaliteter da han driblet seg fri på venstresiden. Innlegget var perfekt, og Peter Kovacs kunne enkelt sette inn 2-0.

2. omgang ble litt tammere. Rosenborg hadde ballen mest, men kom sjelden til de store sjansene. Faktisk var det TIL som var giftigst. Både Peter Kovacs og Ole Andreas Nilsen var farlig frempå. Først på overtid fikk RBK sitt trøstemål ved innbytter Christer George.

Ole Martin Årst var strålende fornøyd etter kampen.
- Dette er helt utrolig. Jeg har scoret i cupfinalen, og opplevd mye flott i Belgia, men dette kommer langt opp på listen over store fotballøyeblikk, sier Årst, som ble kåret til banens beste spiller.