Deilig fruktsalat med norske eller eksotiske frukter.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
4 PORSJONER:
2 dl stikkelsbær, delt i to eller 2 kiwi
8-10 druer
1 liten boks ananasbiter
2 dl rips eller 2 ferskener
1 banan
2 epler
SAUS: 2 beger sitronyoghurt eller annen yoghurt
Skjær frukten i biter og la dem trekke i ananassaften.
Tilsett sukker om nødvendig. Anrett salaten i skåler og hell yoghurt over.
Eksotisk fruktsalat
2 ananas (eller fra boks)
2 bananer
3 kiwi
2 røde epler
1 papaya
1 mango
100 g hasselnøttkjerner
ca. 3 dl sukkerlake (eller saften fra ananasboksen)
Frukten renses og deles i mindre biter. Salaten blandes forsiktig og avkjølt sukkerlake (evt. ananas-kraft) helles over. Hakkede nøttkjerner strøs over til slutt.
TILBEHØR: Pisket krem...
...eller prøv med PORTVINSRÅKREM:
3 eggeplommer
3 ss sukker
2 dl kremfløte
4 ss portvin
Pisk eggedosis og vend inn pisket krem og portvin.
Kilde: TINE Kjøkken og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker