skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Napoleonskake

Enkelt og greit med dypfryst butterdeig.

Publisert 27.05.2003 08:33.
SE OGSÅ:
ALT OM:
2 plater buttterdeig

KREM:
8 plater gelatin
1/2 dl kokende vann
3 dl ferdig vaniljekrem
2 1/2 dl kremfløte
Romessens

GLASUR:
2 dl melis
Litt eggehvite

I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter. Tin butterdeigen ca. 15 minutter på stekeplaten. Kjevle dem så ut til dobbel størrelse. Prikk platene med gaffel og del med en skarp kniv i 3 - 4 like deler. Stek platene i stekeovnen til de har hevet seg og er pent stekt. Avkjøl tertene på rist.

Lag kremen: La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl gelatinen og bland den med kakekremen smakt til med romessens. Rør forsiktig inn vispet kremfløte. La kremen stå og stivne.

Fordel krem på bunnene. Smør melisglasur, gjerne smakt til med litt romessens her også, på lokkene og legg dem på.

Oppskriften holder til 6-8 kaker.

Kilde: Tine

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no