Enkelt og greit med dypfryst butterdeig.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
2 plater buttterdeig
KREM:
8 plater gelatin
1/2 dl kokende vann
3 dl ferdig vaniljekrem
2 1/2 dl kremfløte
Romessens
GLASUR:
2 dl melis
Litt eggehvite
I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter. Tin butterdeigen ca. 15 minutter på stekeplaten. Kjevle dem så ut til dobbel størrelse. Prikk platene med gaffel og del med en skarp kniv i 3 - 4 like deler. Stek platene i stekeovnen til de har hevet seg og er pent stekt. Avkjøl tertene på rist.
Lag kremen: La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl gelatinen og bland den med kakekremen smakt til med romessens. Rør forsiktig inn vispet kremfløte. La kremen stå og stivne.
Fordel krem på bunnene. Smør melisglasur, gjerne smakt til med litt romessens her også, på lokkene og legg dem på.
Oppskriften holder til 6-8 kaker.
Kilde: Tine