Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Scoret i siste sekund

Tromsø scoret nesten tre minutter på overtid og sikret plassen i tippeligaen. Rosenborg ble slått på hjemmebane, mot alle odds.

Publisert 01.11.2003 16:24. Oppdatert 03.11.2003 08:20.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Tromsø skapte flere store målsjanser på Lerkendal, men det så ut til at det hele skulle ende med uavgjort, og dermed nedrykk for Tromsø. Tre minutter på overtid fikk Tromsø corner, et innlegg ble slått inn og Arne Vidar Moen scoret det avgjørende målet.

Reddet fra økonomisk ruin

Målet reddet Tromsø fra store økonomiske vansker. Et liv i 1. divisjon hadde ikke ført til samme satsing som sist, sier styreleder i Tromsø Idrettslag, Gunnar Wilhelmsen.

- Det er mye viktigere for oss å overleve i eliteserien enn det ville vært å gå til cupfinalen. Det forteller vel det meste om hvor viktig denne kampen og seieren var, sa Tromsø-trener Terje Skarsfjord etter kampen.

- Vi gjorde det mer spennende enn nødvendig. Det sier målscorer Arne Vidar Moen. I garderoben er det kjempestemning, gutan klemmer hverandre,det kommer gledestårer hos flere. Moen sier til NRK at de spilte en god kamp og fortjente å vinne. Han er glad for at Tromsø selv klarte å avgjøre videre skjebne i Tippeligaen.

Jubel på Lerkendal og på OBS

Sekunder senere ble kampen blåst av og Tromsøspillerne kastet seg rundt halsen på hverandre. I den ene svingen på Lerkendal tente de få Tromsøsupporterne bengalske lys. På elektriskavdelinga på OBS varehus i Tromsø jubla 50 mennesker som de siste minuttene samlet seg rundt 25 tvapparater, 24 viste naturfilm - ett viste TV2. Da Arne Vidar Moen scoret runget jubelene utover varehuset.

Lars Iver Strand i kamp med Vidar Riseth

Aalesund rykker ned i 1. divisjon sammen med Bryne,
mens Vålerenga må spille kvalifisering mot Sandefjord. Ham-Kam og Fredrikstad rykker opp. Det ble klart etter siste serierunde i eliteserien og 1.divisjon lørdag, der Tromsø byttet ut nedrykk med fast plass da Arne Vidar Moen scoret sesongens aller siste eliteseriemål tre minutter på overtid mot Rosenborg på Lerkendal.