Server iskaken til nyrørte hagebær.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
BUNN:
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
ISFYLL:
Ca. 1 liter iskrem, f.eks. pistasjiskrem
1 pakke apsikat fruktblanding
GLASUR:
1 ss kaffepulver
3 ss kokende kremfløte
3 ss melis
50 g meierismør
1 plate kokesjokolade, revet
1 pakke apsikat
Langpanne, 25x35 cm
I stekeovnen:200 grader C, ca. 15 minutter
Slik gjør du det
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Smør langpannen og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren jevnt i langpannen og stek kaken. Hvelv den på kjøkkenhåndkle og la langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.
Rør opp iskremen og bre den over ut over kaken. Dryss på frukt og rull kaken sammen fra langsiden. Legg rulladen i fryseboksen mens glasuren lages: Rør kaffepulveret ut i kokende fløte. Rør inn melis og romtemperert smør. Rør inn sjokolade og bre glasuren over den fryste rulladen. Dryss over apsikat og oppbevar rulladen i fryseboksen til den skal brukes.
Ta rulladen ut av fryseboksen 1/2-1 time før servering og la den stå på serveringsfat i kjøleskapet. Det kan også være lurt å skjære isrulladen i skiver og oppbevare rulladen ferdigskåret i fryseboksen. Da vil iskaken være passe tint og ferdig til servering mens kaffen koker. En skål med nyrørte hagebær er godt til.
Kilde: Tine