SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
BUNN:
Ca. 75 g meierismør
150 g havrekjeks, knust
OSTEFROMASJ:
1 pk sitrongele
300 g cottage cheese
1 beger (175 ml) fruktyoghurt med sitron
3 eggeplommer
3 eggehviter
Sitronmelisse til pynt
Rund kakeform, 22 cm i diameter
Slik gjør du det
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en foodprocessor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig inn til slutt. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet. Pyntes med sitronmelisse og eventuelt bær eller frukt.
Kilde: TINE