skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Kjartan Salvesen

Kjartan Salvesen på Solastranda (Foto: Siv Mary Espedal)
Kjartan Salvesen på Solastranda (Foto: Siv Mary Espedal)
Norsk pop-vokalist, f. 1976. IDOL-vinner 2004.

Publisert 28.05.2004 13:54.
Av Rune Johansen.

Kjartan Aasland Salvesen ble født 17. oktober 1976 og vokste opp i Sandnes.

Vant IDOL suverent

Kjartan Salvesen fikk sitt gjennombrudd som artist etter å ha vunnet den andre utgaven av den populære IDOL-konkurransen. I finalen vant han med 59% av stemmene mot Margaret Bergers 41%.

IDOL-vinneren begynte å skrive sanger tidlig i tenårene. Etter hvert fikk han oppdrag vorspielmusiker på et utested i Sandnes.

Viking e tebage vant

I 2001 deltok Kjartan Salvesen i konkurransen om å lage Cupfinale-låten for fotballklubben Viking. ”Viking e tebage” ble laget av Kjartan og spilt inn hos Haavard Hana i studioet Musikkforum i Sandnes.

Bidraget gikk seirende ut av konkurransen og ble en hit i Stavanger-området. Kjartan har siden opptrådt på flere tilstelninger i Viking-regi, både på stadion og cruise. Cup-finalen gikk for øvrig i Vikings favør, siddis-laget slo Bryne 3-0.

KS EP

Hana og Salvenes fortsatte samarbeidet, og bandet KS spilte inn en 4-låters EP som ble utgitt i august 2002. En av låtene var en gave signert Per Kristian ”Boots” Ottestad. Ottestads meritter som låtskriver er mange, både fra hans egne band; 2 Brave og Getaway People, og for Baba Nation, Thomas Dybdahl og Robbie Williams.

I 2003 sang Kjartan den offisielle Russesangen, ”RU 003”, sammen med Arild Charles Thevaston. Tidlig i 2004 begynte den andre sesongen av IDOL-konkurransen på TV2. Kjartan sang låter av Matchbox Twenty, Robbie Williams, Mods, Jackson 5, Elton John, U2, Frank Sinatra, Survivor, Aerosmith og Spin Doctors på sin vei til finaleseier. Fjorårets IDOL-vinner, Kurt Nilsen, var blant de som hadde Kjartan som sin favoritt.

Standing Tall

En del av IDOL-premien er platekontrakt med BMG. Første utgivelse var IDOL-sangen 2004; ”Standing Tall”, skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund. Låtskriver-duoen og produsent-paret har tidligere levert låter til Sissel Kyrkjebø, Atomic Kitten, Maria Arredondo, David og Mark Owen (ex. Take That).

Kjartan Salvesen i studio (Foto: Siv Mary Espedal)

Album i juli

”Standing Tall” ble A-listet på NRK Petre, og var ofte å høre på radio.

Debutalbum er ventet 26. juli. Bidragsytere er Espen Lind & Amund Bjørklunds Espionage, samt IDOL-dommer og pop-produsent Douglas Carr (Ace of Base, Dr Alban, E-Type, Meja).

LENKER
Bakgrunn: Kjartan Salvesen (28.05.2004)
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOL 2004

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no